Efecte uimitoare ale sucului de pătrunjel: Lista afecţiunilor pe care le tratează

Pătrunjelul este nelipsit din bucătăriile românilor grație gustului aromat pe care îl oferă mâncărurilor, dar și datorită proprietăților sale.

Originar din pătrunjelul sălbatic de pe țărmul Mării Mediterane, pătrunjelul cultivat la noi este folosit atât ca zarzavat în bucătărie, cât și ca plantă medicinală.

Pătrunjelul este bogat în vitamine, minerale și multe alte substanțe esențiale, dintre care una este vitamina C, despre care știm că acționează ca un antioxidant și luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi în organism.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu pătrunjel – soluţia mai puţin cunoscută care te poate scăpa de 5 kg într-o săptămână

Puțină lume știe că sucul de pătrunjel este o adevărată sursă de sănătate.

Pentru a prepara sucul de pătrunjel, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Treceți toate ingredientele prin storcătorul de fructe și legume cu presare la rece.

Iată de ce să consumi sucul de pătrunjel:

Pentru combaterea menstrelor dureroase și pentru reglarea ciclului menstrual

Se bea cu câteva zile înainte de menstruație câte 100 ml suc de frunze pe zi în doză unică.

Sucul de pătrunjel este extrem puternic și din acest motiv el se consumă în cantități mici (cantitățile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos) sau în amestec cu alte sucuri de legume.

Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de țelină sau de spanac se obțîn efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea din farfurie/ 3 REȚETE INEDITE: suc, salată și vin de pătrunjel

Sucul de pătrunjel este folosit și în cosmetică

Pentru curățirea tenului sau că remediu contra pistruilor. Sucul se aplică pe față seară, mențînându-se peste noapte. Dimineață se spală cu apă caldă. Este o cură contraindicată femeilor însărcinate.

Imunitate slăbita

Este indicat să bem suc de pătrunjel în toate stările cu imunitate slăbită, stări infecțioase, alergii, convalescență, bătrânețe, boli de uzură, oboseală, astenie, surmenaj fizic și intelectual, anemie, boli ale sângelui, atonie a vezicii biliare, afecțiuni hepatice (hepatită, ciroză, colicistita), afecțiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guță, dureri articulare (în special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro